NIEUWS

[2022] Frank Tebbe en Pauline Wielens over Giro555: ‘Een uitzonderlijk merk’

10 juni, 2022

Frank Tebbe en Pauline Wielens zijn respectievelijk actie-coördinator en communicatie-coördinator Giro555. Samen spreken zij tijdens Nima Marketing Day 2022. Een korte kennismaking.

Frank Tebbe werd als hoofd communicatie van het Nederlands Rode Kruis voor het eerst gestrikt als actiecoördinator van Giro555. Nu is hij werkzaam bij de Koninklijke Jaarbeurs als Head of Corporate Communications en heeft hij zijn eigen bureau.
Pauline is na diverse commerciële rollen als onder meer consultant (Kantar Consulting) en marketeer (Bacardi Nederland) nu werkzaam als Hoofd Communicatie bij Unicef.
Bij grote (natuur)rampen laten beiden alles uit hun handen vallen om een landelijke Giro555-actie op te zetten namens elf samenwerkende hulp organisaties.

Samenwerken om impact te realiseren
De titel van hun presentatie is Hoe werken elf hulporganisaties in tijden van crisis binnen een paar uur samen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hulpverlening? en het doel ervan is om het uitzonderlijke samenwerkingsmodel achter Giro555 toe te lichten: ‘We willen stil staan bij het belang van samenwerken om impact te realiseren, maar ook bij hoe we er zijn gekomen. In het kort zullen we de geschiedenis en noodzaak achter het ontstaan van Giro555 toelichten en we vertellen hoe elf hulporganisaties en externen in een korte periode van vaak twee weken intensief samenwerken. Dit lichten we toe aan de hand van de Oekraïne-campagne, die nu nog loopt.’

‘Elke euro komt goed terecht’
Op de vraag wat hun persoonlijke motivatie is om te spreken tijdens Nima Marketing Day 2022 antwoorden zij: ‘Giro555 is een uitzonderlijk merk in Nederland met een uitzonderlijk samenwerkingsmodel. Ons lijkt het mooi om andere marketeers te inspireren over de kracht van samenwerken voor een goed doel. En wie weet hebben mensen goede ideeën! We hopen dat bezoekers het belang van samenwerking om impact te realiseren herkennen en omarmen. Ook hopen we dat inzichtelijk wordt dat elke euro besteed aan Giro555 goed terecht komt.’