NIEUWS

Keynote Richard de Hoop: ‘We moeten anders gaan samenwerken om futureproof te blijven’

19 april, 2023

Richard de Hoop is entertrainer (geen spelfout), ondernemer en auteur. Tijdens de 7e editie van Nima Marketing Day op donderdag 15 juni in DeFabrique in Utrecht verzorgt hij een van de key notes. Een korte kennismaking.

Als spreker over samenwerken en veerkracht in organisaties noemen klanten hem een echte professional. Gepassioneerd, enthousiasmerend, onnavolgbaar en iemand die in staat is om serieuze inhoud op een luchtige manier over te brengen. Als ondernemer heeft hij sinds 1991 een viertal bedrijven in de HRM-dienstverlening opgezet en twee daarvan succesvol verkocht. Vanaf 2020 is hij als no sweat partner betrokken bij twee start-ups; een met inmiddels 40 medewerkers en de andere met nu vijftien professionals aan boord. Met muziek als metafoor inspireert hij organisaties om meer te halen uit de samenwerking en al jammend wendbaarder en future proof te worden.

Van klassiek naar jamming
De titel van zijn presentatie luidt Van klassiek naar jamming. De Hoop: ‘Tijdens mijn keynote neem ik jullie mee in de wereld van wendbaarheid, verandering en samenwerking. Let’s get futureproof and start jamming! Shi(f)t happens of we de dingen plannen of niet. Waar het in de klassieke muziek draait om “operational excellence” moeten we nu snel reageren op de veranderingen in onze omgeving. Daar komt “jamming” om de hoek kijken. Bij jamming maken we veel meer gebruik van elkaars talenten.’

De bezoekers van NMD komen uit heel veel verschillende bedrijven; wat is de gemene deler in elk bedrijf?
In alle bedrijven is het samenwerken een belangrijke succesfactor. De uitdagingen waar we allemaal mee te maken krijgen zijn inclusie – en daarmee bedoel ik in leeftijdscategorieën, cultuur, sexe – en de toegenomen werkdruk door uitval en schaarste op de arbeidsmarkt. Tel daarbij op alle ontwikkelingen om ons heen en je ziet dat we anders moeten gaan samenwerken om futureproof te blijven.

Wat gaat jouw verhaal op NMD bijdragen aan de inzichten van marketeers?
Naast een hele hoop fun, want ik gebruik muziek als metafoor en ik vergelijk karakters van mensen met muziekinstrumenten, de laatste inzichten om als marketeer betekenis en creativiteit in te brengen in de teams en de samenwerking met klanten. Ik neem de marketeers mee van klassiek naar jamming! Hoe bewaren we de operational excellence én hoe voegen we daar betekenis en wendbaarheid aan toe door veel meer gebruik te gaan maken van onze talenten.

Welke tips/adviezen heb je voor de bezoekers van Nima Marketing Day?
Weet wat je zelf te bieden hebt en waar je anderen voor nodig hebt. Bouw aan je netwerk en ben nieuwsgierig als het kleine jongetje of meisje dat je ooit was😊

Bron: MarketingTribune