PROGRAMMA

Workshop: De toekomst van de marketeer

doorSirous Kavehercy

vanSRM

om 11.00-12.00

zaal Kalvermelk 1

dag 1 september

De marketeer van nu is over 10 jaar niet meer relevant!

De Coronapandemie heeft vergaande gevolgen gehad voor onze maatschappij. Consumenten doen hun aankopen vooral online, webshops groeien, retailers hebben het moeilijk en merken zijn op zoek naar een boodschap met maatschappelijke relevantie. Van marketeers wordt verwacht dat ze steeds digitaler en flexibeler worden en sneller inspelen op de actualiteit.

De Coronacrisis heeft de digitale transformatie op alle lagen van organisaties een boost gegeven. Maar de urgentie om te transformeren was al in de afgelopen decennia steeds zichtbaarder geworden door alle digitale ontwikkelingen.

  • In de laatste 100 jaar konden organisaties door middel van marketing zorgen voor verandering in consumentengedrag. Anno 2020 is het precies andersom: het veranderende consumentengedrag zet organisaties onder druk en transformeert het marketingvak.
  • Door digitalisering en globalisering hebben organisaties te maken met concurrenten en consumenten uit alle hoeken van de wereld en one-size-fits-all strategieën werken niet meer.
  • Inmiddels bestaat marketing uit tientallen specialisaties en wordt het gedreven door technische innovaties die elkaar in rap tempo opvolgen. Ze worden bedacht door partijen die – in tegenstelling tot marketeers – niet met politiek, cultuur, maatschappij en ethiek rekening hoeven te houden. En zeker niet met de consument.

Welke gevolgen heeft dit allemaal voor de marketeers? Hoe ziet hun toekomst eruit? Wat moeten zij leren en doen om relevant te blijven? De marketeer zal zichzelf de komende jaren opnieuw moeten uitvinden en laten zien dat digitale transformatie zijn of haar rol juist veel nieuwe kansen biedt. Zowel aan bedrijven als aan consumenten.

In deze sessie gaan we in op de vraagstukken, ontwikkelingen en kansen die de digitale transformatie met zich meebrengt. We leggen de basis voor jouw verhaal als marketeer. Want alleen met een goed verhaal blijf je relevant, ook over 10 jaar.

Heb je je al aangemeld voor NIMA Marketing Week en wil je graag deze workshop volgen (en heb je dit in het aanmeldformulier niet aangevinkt)? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar a.westerink@bbp.nl. Vermeld hierbij de naam, de dag en het tijdstip van de workshop.