Ralph van Dam

Ralph van Dam I Centraal Beheer

Mijn sessie in the AI & Tech Innovation:

Ondernemerschap en technologie – sleutels tot succesvolle (digitale) transformatie

Bij Centraal Beheer bedrijven staan we voor een dubbele transformatie. Van zakelijke verzekeraar naar een brede zakelijke dienstverlener en van een transactie gedreven bedrijf naar een relationeel gedreven bedrijf. Hoe maken we deze slag als merk, welke nieuwe proposities horen hierbij en welke vorm van klantbediening en distributie? Het vergt een enorme omslag in cultuur, way-of-working en toepassing van technologie en data. Ik vertel je graag tijdens deze sessie over onze opmars rondom marketing en sales automation en de eerste stappen die we zetten met de toepassing van artificiële intelligentie en machine learning. Naast het beschikbaar stellen en toepassen van nieuwe technologieën blijkt het bevorderen van intern ondernemerschap de sleutel tot succes…..

Biografie Ralph van Dam

Ralph van Dam (1974) wordt van jongs af aan gedreven door verandering en innovatie. Hij is (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups gedurende de verschillende fasen in de ontwikkeling van het internet. Zijn bedrijven waren actief op het snijvlak van Internettechnologie, media en (digital) marketing.

Tegenwoordig combineert Ralph het ondernemerschap bewust met een functie in het corporate bedrijfsleven. Hij is momenteel werkzaam als Head of Digital Change bij Centraal Beheer Bedrijven, de grootste zakelijke verzekeraar van Nederland. In die functie is hij mede verantwoordelijk voor de digitale transformatie van deze organisatie. Zijn ervaring als ondernemer speelt hierbij zowel richting de interne organisatie als naar (zakelijke) klanten toe een belangrijke rol.

Terug naar sprekersoverzicht