SPREKERS

Erik Hollander

Erik Hollander heeft ruim 25 jaar ervaring in commerciële functies zowel in zakelijke als consumenten markten. Hij is zijn loopbaan gestart bij Procter & Gamble, waar zijn voorliefde voor het bouwen van sterke merken ontstond.
Daarna heeft hij carrière gemaakt bij Philips, waar hij onder meer de wereldwijde marketing activiteiten heeft aangestuurd op business groep niveau. Inmiddels is Erik 3,5 jaar werkzaam als marketing directeur bij het Noord-Hollandse familiebedrijf Henri Willig. In zijn huidige rol heeft hij eindverantwoordelijkheid voor marketing, productontwikkeling en e-commerce. Erik woont met zijn gezin in Hilversum.

Titel presentatie: Sterk uit de crisis gekomen

Korte omschrijving presentatie: 
Op 1 januari 2020 sloeg de algemeen directeur van familiebedrijf Henri Willig de weg in naar een marketing gedreven organisatie. Voortvarend ging het nieuw gevormde marketing dreamteam aan de slag om ambitieuze plannen te maken die het merk Henri Willig wereldwijd goed op de kaart gaan zetten. Terwijl de inkt van deze plannen nog nat was, werd het bedrijf half maart 2020 geconfronteerd met één van de grootste crises in haar geschiedenis: de corona pandemie! Plotseling zag de korte termijn financiële outlook voor dit familiebedrijf, dat het merendeel van haar investeringen financiert uit inkomsten van toerisme, er héél anders uit.

Henri Willig is genomineerd voor NIMA Marketing Company of the Year 2023