SPREKERS

Helma Verdaat

Sidekix

Over Helma en Sidekix

Helma heeft een commerciële- en bedrijfskundige vooropleiding.  Aandacht voor ieders persoonlijke ontwikkeling en omgaan met continue veranderend klantgedrag staat centraal in haar carrière. Met leidinggevende rollen bij organisaties als de Rabobank Nederland, RDC inMotiv (software in de automotive sector), het nieuwe Amphia ziekenhuis en sinds een klein jaar bij Sidekix.

Over de presentatie

“Sublieme executie bepaalt het succes van een marketingcampagne”

Marketing- en reclamemensen kunnen het eindeloos hebben over ideeën en concepten. Daar wordt alles aan opgehangen. En daarna? Vaak helemaal niets meer… of we raffelen het af in de executie. In deze workshop bespreekt Sidekix, aan de hand van de praktijk, de belangrijkste uitdagingen die komen kijken bij het succesvol en daadwerkelijk uitvoeren van een marketingcampagne. Aan bod komen zaken als het slim managen van het executieproces, de  toeleveranciers en  beheersen van de kosten.

Sidekix voert alle vele jaren en met grote regelmaat landelijke campagnes uit voor partijen als de Nationale Postcodeloterij, KPN, Vriendenloterij en de Bankgiro Loterij.

“Het promotiemateriaal wordt meestal wel op tijd geleverd, maar er komen wel vaak onverwachte extra kosten bij.”

“Intern is het vaak een gepuzzel om voldoende capaciteit ter beschikking te hebben. Het gewone werk gaat ook door en grote campagnes kosten altijd meer tijd dan je eigenlijk beschikbaar hebt op de marketingafdeling.”

Praktische tips

Meer dan 60% van de kosten bij de uitvoering van een marketingcampagne gaat “verloren” aan project management, opslag en verzending. Met constante uitdagingen rond deadlines, teveel of juist te weinig marketingmaterialen op voorraad, regelmatig fulfilment issues die weer tot nieuwe klachten leiden. Herkent u dit? Dan is deze workshop iets voor u. Aan de hand van concrete cases deelt Sidekix haar ervaringen en leermomenten bij de uitvoering van grote landelijke consumentencampagnes. Inclusief praktische tips en nuttige handreikingen.

Tags: