SPREKERS

Isabelle Willemsens

Isabelle Willemsens is eindverantwoordelijk voor de lokale marketing en sales distributie van Disneyland Paris, Walt Disney World en Disney Cruise Line in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Ze startte haar loopbaan als finance auditor, maar besloot om na een extra opleiding in marketing en communicatie haar carrière een andere wending te geven.  Zo bekleedde Isabelle functies bij het marketing bureau Bananas in Brussel en bij De Telegraaf Media Groep in Amsterdam.

Isabelle werkt sinds 2010 bij Disney waar ze begon als marketing – en sales manager voor Disneyland Paris. Van 2015 tot en met 2018 was ze verantwoordelijk voor het formuleren van de marketing strategie van de core merken ( franchises) van Disney in Nederland.

In 2018 keerde ze terug naar Parks & Resorts als Country Director voor de Benelux. Sinds 2021 heeft ze eveneens de regionale verantwoordelijkheid voor Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Een van Isabelle’s grote verwezenlijkingen bij Disney bestaat uit de transformatie van de retail distributie naar een direct digitaal boekingsplatform voor de reisagenten waarvoor ze met haar team een award voor innovatie heeft gewonnen binnen de sector.

Naast haar job bij Disney is Isabelle ook werkzaam in de Raad van Advies van een investeringsgroep.

Titel presentatie: Hoe Disney de vraag creëert en de Nederlandse gasten converteert naar Disneyland Parijs

Korte omschrijving presentatie:
Tijdens deze sessie zal Isabelle een blik achter de schermen geven en inzichten delen over de strategiën en tactieken die Disney gebruikt om gasten te verleiden en een magische ervaring te bieden in Disneyland Parijs. Isabelle zal ingaan op het belang van het begrijpen van de Nederlandse cultuur en het aanpassen van de marketing strategiën aan de lokale markt en zal aangeven hoe belangrijk story-telling is om diepgaande emoties op te wekken en een diepgaande verbinding te creëren door middel van verhalen.

Isabelle zal de marketing campagnes bespreken en hoe deze gericht zijn op het genereren van vraag en het aantrekken van Nederlandse gasten naar Disneyland Parijs. Ten slotte zal ze ook de nadruk leggen op het belang van het bieden van een naadloze customer journey, vanaf het eerste contact moment tot tijdens en na het bezoek van het park.