SPREKERS

Jasper Oomen

Jasper Oomen is Manager Gezonde Omgeving Media bij JOGG. Samen met zijn collega’s en een Werknet van professionals maakt hij de online omgeving van kinderen en jongeren gezonder. Van games die uitdagen tot bewegen, tot gezondere snackable content op social media.

Titel presentatie: GEZONDERZOEK: Wat is de invloed van snackable content op social media van kinderen?

Korte omschrijving presentatie: 
Van influencers die samenwerken met chipsmerken tot advertenties van bedrijven die pizza’s verkopen. Wat komt er op social media eigenlijk allemaal voorbij aan ongezonde voeding?

JOGG en onderzoeksbureau Ruigrok deden onderzoek naar de social mediatijdlijn van kinderen en jongeren. Ouders keken mee en kregen zo een bijzonder kijkje op de online belevingswereld van hun kind. Wat voor impact heeft al die snackable content? Wat doet dat met zowel kinderen als ouders?

Door dit onderzoek is ongezonde voeding op social media letterlijk in beeld gekomen. In deze presentatie leiden Jasper Oomen (JOGG) en Jesca Dembinski (Ruigrok) je rond door social mediatijdlijnen van kinderen en vertellen zij hoe ze die in beeld kregen. Interessant voor marketeers met én zonder kinderen!