SPREKERS

Peeter Verlegh

Peeter Verlegh is Hoogleraar Marketing aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij doet onderzoek naar merken, (marketing)communicatie en consumentengedrag, en publiceert daarover in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. In de MSc en MBA opleidingen van de VU doceert hij brand management en (consumenten)marketing. Peeter spoort merken aan om dichterbij de consument te staan en maatschappelijke impact te maken. Samenwerking tussen wetenschap en praktijk staat centraal in zijn werk. Na tien jaar SWOCC (als directeur en later als bestuurslid) is hij momenteel voorzitter van de Effiejury “gedrag lang” en lid van de hoofdjury. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen en seminars voor bedrijven en overheidsorganisaties.

Titel presentatie: Merkactivisme

Korte omschrijving presentatie:

“Don’t mix business with politics” is een klassiek motto. Maar gaat dat nog wel op? Merken spreken zich steeds vaker uit over maatschappelijke onderwerpen. Nike steunt Black Lives Matter, Patagonia strijdt voor de natuur en HEMA voor diversiteit. Merkactivisme noemen we dat.

Deze presentatie gaat voorbij anekdotes en cases, en legt een wetenschappelijk fundament onder merkactivisme. Maar wel praktisch: effecten op consumenten, werknemers en investeerders worden besproken, en natuurlijk krijg je antwoord op de vraag “maar hoe moet dat dan?“

Als je meer wil weten, kun je vragen naar Peeter’s publicatie over merkactivisme, die eerder dit jaar verscheen bij SWOCC.

Spreekt:

Merkactivisme