SPREKERS

Michael Petit

Michael werkt al meer dan 10 jaar bij Markteffect, waar hij als Marketing Manager verantwoordelijk is voor o.a. de branding en marketingstrategie. In de afgelopen jaren heeft hij hiermee een belangrijke rol gespeeld in de groei en positionering van het bedrijf.

Vanuit zijn rol als Consultant adviseert hij daarnaast diverse organisaties op het gebied van strategische marketing en marktonderzoek. De vraag is meestal: ‘Hoe kunnen we met behulp van de juiste inzichten uit marktonderzoek de juiste beslissingen maken en daardoor onze doelstellingen bereiken?’ Michael werkt voor organisaties zoals Ajax, Haribo, INretail, Sligro en ICI Paris XL, en doet daarnaast veel onderzoek naar de podcast markt in Nederland.

Titel presentatie: De kracht van humor in marketing

Korte omschrijving presentatie:
Uit onderzoek blijkt dat commercials en marketingboodschappen die humor bevatten, beter blijven hangen en zorgen voor een hogere merkvoorkeur. Voor marketeers is het een gevoelig punt; wanneer ben je spot on en wanneer sla je de plank mis? En wat zijn do’s en don’ts? Op basis van een aantal goede voorbeelden en misperen, cijfers uit marktonderzoek en de wetenschap bieden we de bezoeker een aantal concrete tips, do’s & don’ts.

Titel marktonderzoek: De P van Podcast in de marketingmix?

Korte omschrijving presentatie: 
De podcast is steeds vaker een onderdeel van de marketingmix. Kunnen we al spreken over ‘de 7e P’? De populariteit stijgt in ieder geval hard en bijna de helft van alle Nederlanders luisteren al naar podcasts. Michael Petit, initiatiefnemer van de Markteffect Podcast Monitor, neemt je mee door een aantal belangrijke feiten & cijfers over de podcast in Nederland.